Τα πάντα για το γάμο στην Κύπρο με ένα κλικ 
  JOIN OUR NEWSLETTER
Home - Φωτογράφος

{ Οργάνωση }

Μάθε πώς να διαλέξεις φωτογράφο!

Η επιλογή του φωτογράφου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη διαδικασία της διοργάνωσης ενός γάμου. Και επειδή είναι πολύ βασικό όταν τον επιλέγεις να γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις, διάβασε τις πιο κάτω συμβουλές που θα σε διευκολύνουν στο να βρεις τον κατάλληλο, που θα απαθανατίσει τη μεγάλη αυτή μέρα. Το κλειδί ωστόσο της επιτυχίας δεν κρύβεται μόνο στο πόσο πολύ καλά θα μπορέσει ο φωτογράφος να περάσει στην "αιωνιότητα" στιγμές μικρές και μεγάλες του γάμου, αλλά και στο να περνάς και εσύ καλά.  Εξάλλου, πρόκειται για την πιο εκπληκτική μέρα στη ζωή σου, που δε θα τη ξεχάσεις ποτέ!

 Εκ των προτέρων

 Προετοιμασία: Προτού ξεκινήσεις το ψάξιμο ρίξε μια ματιά στα περιοδικά, στο διαδίκτυο και στα blogs, ώστε να πάρεις μια ιδέα του τι είδους γαμήλιες φωτογραφίες σου αρέσουν. Όταν έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό, τότε είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στο να επιλέξεις το σωστό φωτογράφο.   

 Ψάξιμο: Ρώτησε φίλους και γνωστούς ή κάνε αναζήτηση μέσω διαδικτύου (οι πιο μοντέρνοι έχουν και σελίδες στο διαδίκτυο), ώστε να εντοπίσεις τον κατάλληλο φωτογράφο, που θα μπορεί να εκφράσει το στυλ που θέλεις. Πάντως, είναι καλύτερα να έχεις ένα φωτογράφο, που σου έχει συστήσει ένας αξιόπιστος φίλος. Ή ακόμα καλύτερα να μάθεις ποιους φωτογράφους να αποφύγεις από μια αξιόπιστη πηγή... 

 Πορτοφόλιο: Μη παρασύρεσαι από τα εκθαμβωτικά δείγματα φωτογραφιών, που θα σου παρουσιάσουν. Ζήτησε να σου δείξουν διαφόρων ειδών λήψεις από διαφορετικούς γάμους για να ελέγξεις την ποιότητα και τη συνοχή στη δουλειά τους.  

 Τι περιλαμβάνει το πακέτο:  Πρέπει να ξέρεις από πριν σε ποια μορφή θέλεις τις να σου παραδώσει τις φωτογραφίες: σε δισκάκι, σε άλμπουμ ή τυπωμένες;  Κάνε ένα πακέτο στα μέτρα σου, ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.  

 Φιλικές σχέσεις: Είναι πολύ σημαντικό να τα πηγαίνεις καλά με το φωτογράφο, μιας και θα περάσεις την πιο σημαντική - ίσως και την πιο αγχωτική - μέρα της ζωής σου μαζί του. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τον γνωρίσεις από πριν, ίσως να προγραμματίσεις και κάποια πρόβα, ώστε να νιώθεις πιο άνετα μαζί του.

 Στυλ: Τα δύο βασικά στυλ φωτογράφισης είναι: το παραδοσιακό (πόζα) και το ρεπορτάζ (ανεπίσημο, λήψεις σε ανύποπτο χρόνο κτλ.). Ένας συνδυασμός των δύο αποτελεί ένα ασφαλές στοίχημα, αλλά να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες σου. 

 Λίστα λήψεων: Δημιούργησε μια λίστα για όλες τις ομαδικές φωτογραφίσεις, που πρέπει να γίνουν. Ανάθεσε μάλιστα σε κάποια μέλη της οικογένειας να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των ατόμων, που θα πλαισιώνουν τη φωτογραφία. Οι ομαδικές φωτογραφίσεις είναι από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες, οπόταν μ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθεί και η ταλαιπωρία της ημέρας.   

 Τοποθεσία: Όταν πρόκειται για ομαδική φωτογράφιση και πλάνα της νύφης είναι καλά να υπάρχουν διαφόρων ειδών φόντα στις εικόνες. Έτσι, σημείωσε εκ των προτέρων στο φωτογράφο σας κάποιες πιθανές τοποθεσίες. Μ’ αυτό τον τρόπο το γαμήλιο σας αλμπούμ θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.  

 Σκέψου διαφορετικά: Αν σου έρθει μια τρελή, χαριτωμένη κλπ ιδέα για φωτογράφιση, μη διστάσεις να την εκφράσεις. Εξάλλου, οι γαμήλιες φωτογραφίες σου πρέπει να αντανακλούν την προσωπικότητά σου.

 Η μεγάλη μέρα

 Ντροπαλή;: Οι περισσότεροι λένε πως δεν έχουν φωτογένεια. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα! Οι περισσότεροι δείχνουν πιο όμορφοι όταν αισθάνονται χαλαροί και ευτυχισμένοι. Συγκεντρώσου λοιπόν στο να περνάς ευχάριστα και να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό και άσε το φωτογράφο να εντοπίσει τις σωστές γωνιές.  

 Πόζα:
Αν και θα ήταν καλό να αποφεύγεις τις πόζες, υπάρχουν κάποια tips που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Όταν φωτογραφίζεσαι μετακίνησε το πηγούνι σου προς τα κάτω για λίγο και κοίταξε προς την κάμερα λες και είναι κάτι το πολύ κολακευτικό.  

 Απόλαυσέ το: Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα και θα διευκολύνει παράλληλα τη δουλειά του φωτογράφου. Όλα εκείνα τα γέλια και οι αγκαλιές, ίσως και τα δάκρυα συγκίνησης, είναι αυτά που κάνουν τη μέρα, αλλά και τις φωτογραφίες.

Search Button
Complice side
Pergamos
GALA MONTENAPOLEONE
ONCE UPON A TIME
CONEQ
Catercom
Kouross
Gamos & nyfiko
Periodiko Vaptisi

gamosmagazine.com.cyall you need to know about planning your wedding in Cyprus 

A.E. Idees Publications

Address:
Ηλία Βενέζη 2Α, 2042
Athienitis Strovolos Park, γρ. 304
Στρόβολος, Λευκωσία,
Κύπρος

Τηλ:.
22666222
Email:
gamos@idees.com.cy

Contact Us
Wedding Decoration Honeymoon Wedding Diary Wedding Vendors Cyprus
Bridal Dresses Groom Suits Wedding Jewelry Real Weddings Cyprus
Wedding Reception Bridal Beauty Bridal Shoes Wedding Competitions
Wedding Cakes Wedding Photographer Bridal Bouquets  GAMOS SHOW
Wedding
Exhibitions in Cyprus
Copyright Idees Publications | Designed and Developed by eBOS Technologies  | powered by WiseBOS C.M.S                follow gamosmagazine