Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντικρίσουν οι καλεσμένοι σας, μόλις πάρουν τις θέσεις τους για το γαμήλιο δείπνο, θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη, γουστόζικη, γλυκιά έκπληξη μέσα στο… πιάτο, που θα απευθύνεται προσωπικά σ᾽αυτούς. Δείτε τις 10 ιδέες που σας προτείνουμε για τη διακόσμηση των πιάτων του δείπνου και σίγουρα θα βρείτε μία που να ταιριάζει με το ύφος και το στυλ του γάμου σας.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ
Το στεφάνι ελιάς, που συμβολίζει τη δόξα και που κατά τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των θεϊκών δυνάμεων, είναι ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο για το πιάτο των καλεσμένων σας. Ταιριάζει σε γάμους με χαρακτήρα οικολογικό και μινιμάλ.

LA VIE EN ROSE
Αν σας αρέσει και εσάς να κοιτάτε τη ζώη μέσα από ροζ γιαλιά όπως η Edith Piaf με το τραγούδι της La vie en rose, τότε διακοσμήστε με ευωδιαστά ροζ τριαντάφυλλα τα πιάτα των καλεσμένων σας, που να ᾽ναι δεμένα με μεταξωτές κορδέλες. Γιατί η ζωή είναι ρόδινη!

ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Πόσο ταιριάζει το χρυσαφένιο χρώμα του μελιού, της τροφής «θνητών και αθανάτων» με ένα γάμο με πινελιές χρυσού. Χαρίστε σε κάθε καλεσμένο σας τη θεϊκή αυτή τροφή, που όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες χάριζε αθανασία και δύναμη.

CUPCAKES
Ένα γλυκό cupcake είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο και κανείς δεν λέει όχι. Φροντίστε να ταιριάζει με το θέμα του γάμου και με τα centerpieces των τραπεζιών.

ΓΚΟΥΡΜΕ
Αν το γαμήλιο δείπνο σας θα έχει ένα πιο γκουρμέ χαρακτήρα, καλό θα ήταν το κάθε πιάτο να υποδέχεται τον κάθε καλεσμένο με μια ωραία σύνθεση ορεκτικού, που θα περιλαμβάνει φρούτα και τυριά.

ΑΠΛΟΤΗΤΑ
Σε γάμο καλοκαιρινό ένας δροσερός τρόπος για να υποδείξετε στους καλεσμένους σας τις θέσεις τους είναι με το να στολίσετε κάθε πιάτο μ᾽ένα ροδάκινο (ή όποιο άλλο καλοκαιρινό φρούτο σας αρέσει), επάνω στο οποίο θα είναι στερεωμένη μια σημαιούλα με το όνομα του καλεσμένου.

ΕΥΩΔΙΑΣΤΟΣ ΑΡΤΟΣ
Ένα πουγκί και ένα φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι με αρωματικά θα μεταφέρουν στους καλεσμένους σας ακόμα καλύτερα την αίσθηση ενός country style γάμου.

ΣΟΥΠΛΑ ΕΠΩΝΥΜΑ
Πώς θα σας φαινόταν κάθε σουπλά να είχε τυπωμένο το όνομα του κάθε καλεσμένου σας, ώστε να βρίσκει ευκολότερα τη θέση του;

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
Μια καρτέλα στολισμένη με δυόσμο ή βασιλικό, με χειρόγραφα γραμμένο το όνομα του καλεσμένου σας, θα κάνει τον κάτοχο της θέσης να συνδέσει το γάμο σας με το αρωματικό λουλούδι που του χαρίσατε, αποκτώντας έτσι μια αίσθηση οικειότητας μαζί σας!

TRES CHIC
Αν αντί για δωράκι προτιμάτε να βάλατε στο πιάτο του κάθε καλεσμένου το μενού που θα ακολουθήσει (ειδικά αν πρόκειται για επίσημο δείπνο των 7 πιάτων) για να τους …ανοίξετε την όρεξη.  Δέστε το με μεταξωτή κορδέλα και στολίστε το με αρωματικό βότανο, όπως είναι η λεβάντα.

No Comments Yet

Comments are closed