ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αν θέλετε για το μήνα του μέλιτος σας μια κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει αρχοντιά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στην Κέρκυρα. Χαρακτηρίζεται από έντονο Βενετσιάνικο ύφος, αλλά και με επιρροές από Αγγλία και Γαλλία. Δεν αποκαλείται εξάλλου άδικα “αρχόντισσα του Ιονίου”.

honeymoon Greece Corfu

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Αυτό θα νιώσετε αν βρεθείτε με το σύντροφο σας στην Κέρκυρα: λες και είστε πρωταγωνιστές μιας ρομαντικής ταινίας. Δυο ερωτευμένοι ήρωες που διασχίζουν τα στενά σοκάκια της παλιάς βενετσιάνικης γειτονιάς της πόλης, το Καμπιέλο, που «χάνονται» στο ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στο Αγγελόκαστρο, το ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο που υψώνεται στην απόκρημνη κορυφή ενός λόφου πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα. Δυο ερωτευμένοι πρωταγωνιστές που απολαμβάνουν την υπέροχη θέα που τους χαρίζει από την κορυφή του, το Νέο Φρούριο, που αν και λιγότερο γνωστό από το Παλαιό στη Σπιανάδα, είναι εξίσου εντυπωσιακό.
Ένα αγαπημένο ζευγάρι που απολαμβάνει καλό κρασί στις ταβέρνες του χωριού Στρινύλα, αλλά και τις ομορφιές της βενετσιάνικης Παλιάς Περιθεiας.

ΤΙ ΑΛΛΟ;
Και επειδή τα αξιοθέατα και τα ειδυλλιακά σκηνικά της Κέρκυρας δεν έχουν τελειωμό (θα το αντιληφθείτε και όταν πατήσετε το πόδι σας στο νησί), μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Ποντικονήσι, μιας και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Κέρκυρας, αλλά και στο Αχίλλειο, την ανακτορική βίλα της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι) γνωστή και ως «η θλιμμένη αυτοκράτειρα», που αποτελεί έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής.

honeymoon Greece Corfu Pontikonisi Mouse Island
honeymoon Greece Corfu Achillion Palace

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ;
Στην Κέρκυρα, η γαστρονομία δίνει ρεσιτάλ και, μεταξύ όλων των υπολοίπων πάμπολλων εκλεκτών εδεσμάτων, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα τοπικά παραδοσιακά πιάτα! Την πιο νόστιμη παστιτσάδα μπορείτε να τη βρείτε στην ταβέρνα του Δούκα, στην πλατεία του χωριού Δουκάδες, ενώ το πιο φρέσκο ψάρι θα το γευτείτε στην ψαροταβέρνα του Σπύρου Καρύδη, στην περιοχή του Μπούκαρη. Πέραν των υπέροχων φαγητών η Κέρκυρα φημίζεται και για τα γλυκά της.
Όπως λένε τα πιο λαχταριστά γλυκά (π.χ. λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα) θα τα βρείτε στο Στάζει Μέλι, στην πλατεία του Δημαρχείου. Εξάλλου, ο έρωτας …ανοίγει την όρεξη.
Και όταν χορτάσετε για τα καλά μπορείτε να τελειώσετε τη βραδιά σας μ’ ένα από τα παραδοσιακά κοκτέιλ του νησιού, όπως το Spicy mojito με τσιτσιμπύρα ή το κερκυραϊκό mojito με ολόκληρο κουμκουάτ που θα το βρείτε στο Amaze, στο Φαληράκι, σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα, με θέα τα φωτισμένα πλοία που πηγαινοέρχονται.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ;
Αν ψάχνετε για αρχοντική σουίτα τότε δοκιμάστε την junior suite στη σοφίτα του Siorra Vittoria, του ανακαινισμένου αρχοντικού της οικογένειας Μεταξά, στην παλιά πόλη. Με ρομαντική διακόσμηση εποχής, ξύλινη οροφή και υπέροχη θέα στο φρούριο.
Web: www.sioravittoria.com

Εξίσου διάσημο είναι και το ξενοδοχείο Cavalieri, που διαθέτει ένα υπέροχο roof garden, που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’60 και μοιάζει να πετάει πάνω από τη Σπιανάδα.
Web: www.cavalieri-hotel-corfu-town.com/

Αν πάλι επιθυμείτε κάτι σε πιο πριβέ τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις Dream Villas του Grecotel Corfu Imperial. Βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο, με πισίνες και αυλές που ακουμπούν στη θάλασσα.
Web: www.corfuimperial.com/

Αν θέλετε όμως ένα ξενοδοχείο με spa δοκιμάστε το Daphnila Bay Thalasso, που είναι το απόλυτο ξενοδοχείο για χαλάρωση.
Web: www.daphnilabay.com/

ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ;
Μα στην πιο εξωτική παραλία φυσικά που δεν είναι άλλη από τον Χαλικούνα και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.  Φυσικά οι παραλίες της Κέρκυρας δεν σταματούν εδώ: είναι αναρίθμητες, υπέροχες και με διαφορετική μορφολογία η κάθε μια, έτοιμες να ικανοποιήσουν τις προσωπικές απαιτήσεις του καθενός.
Tip: Για να μπορέσετε να πετυχαίνετε τις παραλίες ήρεμες κι όχι ταραγμένες μπορείτε να κοιτάτε από πού φυσάει ο άνεμος και να πηγαίνετε σε παραλία από την απέναντι μεριά του νησιού. Π.χ. αν φυσάει ανατολικός άνεμος, τότε η παραλία που θα είναι ήρεμη θα είναι η Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.