ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

TONIA JEWEL & ART GALLERY

Αγίου Ανδρέα 177, Αγορά Ανεξαρτησίας Νο 30, 3036 Λεμεσός
+357 25355244
+357 99645990
View Gallery 27 Photos

TONIA Jewel & Art Gallery: Εκεί που η τέχνη συναντά το κόσμημα

Η Τώνια Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λεμεσό, σπούδασε σχεδιασμό του κοσμήματος στο Istituto statale d’arte di Firenze και στη συνέχεια δούλεψε σε παραδοσιακό εργαστήριο της Φλωρεντίας. Οι δημιουργίες της στο TONIA Jewel & Art Gallery δίνουν στο κόσμημα ένα ιδιαίτερο γνώρισμα καλλιτεχνικής σύλληψης: την κίνηση και το μετασχηματισμό. Χρησιμοποιώντας κίνηση και αλλαγή η καλλίτεχνης καταφέρνει να κάνει το φίλο του κοσμήματος να συναισθανθεί με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το διαφορετικό, με «αισθητική απόλαυση» που αντανακλά το συναίσθημα από την παρουσία της εικαστικής ομορφιάς του κοσμήματος που «προκαλεί» τις επιλογές σχημάτων.

Η ζωγράφος κοσμηματοποιός σχεδιάζει το «διάλογο» της, με το κόσμημα να διηγείται τη δική του ιστορία. Τα κοσμήματα της είναι τόσο διαχρονικά όσο και μοντέρνα, πάντα με μια πινελιά πρωτοτυπίας. Έτσι λοιπόν προσφέρει διάφορες εναλλακτικές λύσεις όπως για παράδειγμα τη μεταμόρφωση ενός κολιέ σε δύο βραχιόλια και διαφορετικά δαχτυλίδια ή στη συλλογή της «τα περιστρεφόμενα» κάθε δαχτυλίδι μπορεί να μετατραπεί με μόνο μια κίνηση από ένα καθημερινό σχέδιο με χρυσό κι αμέθυστο σε ένα βραδινό με διαμάντια.

Η καλλιτέχνης βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων ιδεών και εμπνευσμένων σχεδίων με το ίδιο πάθος που την καθιέρωσε στην ελίτ της πρωτότυπης δημιουργίας στον τομέα του σχεδιασμού κοσμήματος.