ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
wedding chair signs Mr & Mrs for the wedding dinner

Μπορεί να μην είναι το πιο γκλαμουράτο στοιχείο της διοργάνωσης του γάμου, αλλά θα πρέπει να δώσετε σημασία στους αριθμούς, να θέσετε από πριν τα όρια σας (πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε) προτού αρχίσετε να ζείτε το όνειρο της διοργάνωσης της πιο όμορφης μέρας της ζωή σας. Ιδού κάποιες ιδέες για να το πετύχετε αυτό ανώδυνα!

γαμήλιος προυπολογισμός
γαμήλιο τραπέζι διακοσμημένο με μπορντό λουλούδια και πράσινα φύλλα

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
Μπορεί να μοιάζει προφανές, αλλά θα πρέπει να αποφασίσετε από πριν το είδος του γάμου που θέλετε πριν κάνετε τους υπολογισμούς σας και προτού αρχίσετε να κάνετε προκρατήσεις για τους χώρους του γάμου. Δεν φανταζόμαστε να θέλετε να κλείσετε το χώρο σας και μετά να αντιληφθείτε ότι δεν σας περισσεύουν χρήματα για να κάνετε οτιδήποτε άλλο.

νύφη και γαμπρός δέχονται ευχές από τους γονείς τους

ΒΟΗΘΕΙΑ
Στο εξωτερικό γύρω στο 52% των ζευγαριών πληρώνουν από μόνα τους το λογαριασμό του γάμου τους, χωρίς τη βοήθεια των γονιών τους. Στην Κύπρο ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο, μιας και συνηθίζεται να συνεισφέρουν και οι γονείς όσο μπορούν στο γεγονός αυτό. Ρωτήστε τους λοιπόν από πριν αν επιθυμούν να βοηθήσουν…

wedding budget guide

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ
τα δικά σας χρήματα με εκείνα της συνεισφοράς των γονιών σας. Το αποτέλεσμα θα είναι o συνολικός σας προϋπολογισμός. Σημείωση: Μην συμπεριλάβετε τα όρια των πιστωτικών σας καρτών στο ολικό ποσό. Δεν θέλετε να αρχίσετε τη νέα σας ζωή με χρέη.

η θέση της νύφης στο γαμήλιο δείπνο

ΞΟΔΕΨΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ
Τώρα που έχετε ένα συγκεκριμένο αριθμό, αρχίστε να σκέφτεστε για τις προτεραιότητές σας. Τι θέλετε περισσότερο; Μια γεμάτη από κόσμο πίστα; Καταπληκτικό φαγητό; Τον Ρουβά να σας τραγουδήσει το τραγούδι του πρώτου σας χορού; Κατανέμετε λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σας εκεί και βρείτε τρόπους για να εξοικονομήσετε σε άλλους τομείς (π.χ. ίσως ένα πιο φθηνό νυφικό).

αποταμίευση για το γάμο

ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΔΟ
Οι  περισσότεροι άνθρωποι υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό τους τουλάχιστον κατά 30%, επειδή δεν τα υπολογίζουν όλα από πριν. Βεβαιωθείτε ότι θα συμπεριλάβετε και τα κρυμμένα κόστα: μετατροπές στο νυφικό, εφεδρικές σκηνές ή σόμπες αν ο καιρός αλλάξει, πρόβες και άλλα πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.