ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

CIMELIO TEAM – PETROS PATTAKOS

Αγίας Φυλάξεως 22, 3025, Λεμεσός
+357 97697698
Wedding photoshoot at the sea with mountains in the background, by Cimelio Team Petros Pattakos.
View Gallery 29 Photos
Wedding photoshoot at the sea with mountains in the background, by Cimelio Team Petros Pattakos.

Cimelio Team – Petros Pattakos

Ο Πέτρος Παττακός είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Με έδρα και αφετηρία τα Χανιά όπου ζει με την οικογένεια του, έχει δημιουργήσει συνεργασίες εκτός από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Κίνα με έδρα την πόλη Shijiazhuang, στην Κύπρο με έδρα τη Λεμεσό και στη Νέα Υόρκη με έδρα το Brooklyn.

Είναι απόφοιτος σχολής φυσικοθεραπείας, με την οποία όμως δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα, καθώς το ανήσυχο πνεύμα του για μια δουλειά όπου θα έβαζε το προσωπικό του στίγμα, και που θα διοχέτευε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, τον οδήγησε στην τέχνη της φωτογραφίας, στην οποία έδωσε και δίνει το πάθος και την αγάπη του. Ενώ ήδη εργαζόταν στα Χανιά σαν ιδιοκτήτης αλυσίδας video club, αποφοίτησε από την σχολή φωτογραφίας Leica Academy της Αθήνας, κάτι που χρειάστηκε κόπο, προσωπικό χρόνο, μελέτη και αφοσίωση. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών και του οράματος που είχε, φάνηκαν γρήγορα. Το 2008 δημιούργησε στα Χανιά την Cimelio Team, μια ομάδα από επαγγελματίες φωτογράφους, βιντεογράφους και γραφίστες, η οποία καλύπτει μια μεγάλη γκάμα από projects σχετικών με φωτογραφία και video.

Κάθε χρόνο παίρνει μέρος σε διάφορα διεθνή σεμινάρια με καταξιωμένους στο χώρο εισηγητές, όπως και σε διεθνείς διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις, καθώς η φωτογραφία δεν είναι κάτι το στατικό, αλλά ανανεώνεται συνεχώς. Η γνώση και η σπουδή της είναι απαραίτητες για τον επαγγελματία εκείνον που θέλει να είναι επίκαιρος και ενημερωμένος, που επιθυμεί να εξελίξει και να ανεβάσει την ποιότητα της δουλειάς του, ταυτόχρονα δημιουργεί κειμήλια και ιστορίες ζωντανές που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Όλη αυτή η αγάπη και η ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας, του έφερε μια θέση εξωτερικού συνεργάτη σε Πανεπιστήμιο της Κίνας. Έτσι από το 2014 έχει έδρα στο Hebei Institute of Communications στην πόλη Shijiazhuang της επαρχίας Hebei, όπου κάθε χρόνο για ένα μήνα παραδίδει μαθήματα και workshops σε φοιτητές του τμήματος φωτογραφίας – κινηματογράφου.

“Η αναζήτηση της προσωπικότητας από το κάθε τι που φωτογραφίζω, είτε είναι ένα αντικείμενο, είτε είναι ένας άνθρωπος, και η εναρμόνισή της με την αύρα που αποπνέει το είδωλο της φωτογραφίας, είναι αυτά που επιθυμώ να αναδείξω κάθε φορά που κοιτάω μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό. Αν το τελικό αποτέλεσμα γεμίζει από αρώματα και αισθήσεις το νου και την ψυχή τη δικιά μου, του εικονιζόμενου αλλά και του θεατή, τότε, ναι, δημιούργησα ένα κειμήλιο (Cimelio). Έτσι δημιουργήθηκε το Cimelio Team, by Petros Pattakos.