ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η επιλογή του φωτογράφου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη διαδικασία της διοργάνωσης ενός γάμου. Και επειδή είναι πολύ βασικό όταν τον επιλέγεις να γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις, διάβασε τις πιο κάτω συμβουλές που θα σε διευκολύνουν στο να βρεις τον κατάλληλο/η, που θα απαθανατίσει τη μεγάλη αυτή μέρα. Το κλειδί ωστόσο της επιτυχίας δεν κρύβεται μόνο στο πόσο πολύ καλά θα μπορέσει ο/η φωτογράφος να περάσει στην “αιωνιότητα” στιγμές μικρές και μεγάλες του γάμου, αλλά και στο να περνάς και εσύ καλά. Εξάλλου, πρόκειται για την πιο εκπληκτική μέρα στη ζωή σου, που δε θα τη ξεχάσεις ποτέ!

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ –  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Προτού ξεκινήσεις το ψάξιμο ρίξε μια ματιά στα περιοδικά, στο διαδίκτυο και στα blogs, ώστε να πάρεις μια ιδέα του τι είδους γαμήλιες φωτογραφίες σου αρέσουν. Όταν έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό, τότε είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στο να επιλέξεις το/τη σωστό φωτογράφο.

just married bride and groom

ΨΑΞΙΜΟ
Ρώτησε φίλους και γνωστούς ή κάνε αναζήτηση μέσω διαδικτύου (οι πιο μοντέρνοι έχουν και σελίδες στο διαδίκτυο), ώστε να εντοπίσεις τον κατάλληλο φωτογράφο, που θα μπορεί να εκφράσει το στυλ που θέλεις. Πάντως, είναι καλύτερα να έχεις ένα φωτογράφο, που σου έχει συστήσει ένας αξιόπιστος φίλος. Ή ακόμα καλύτερα να μάθεις ποιους φωτογράφους να αποφύγεις από μια αξιόπιστη πηγή.

flower girl looking the photographer

ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟ
Μην παρασύρεσαι από τα εκθαμβωτικά δείγματα φωτογραφιών, που θα σου παρουσιάσουν. Ζήτησε να σου δείξουν διαφόρων ειδών λήψεις από διαφορετικούς γάμους, για να ελέγξεις την ποιότητα και τη συνοχή στη δουλειά τους.

νύφη και γαμπρός χορέυουν στο δάσος

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
Πρέπει να ξέρεις από πριν σε ποια μορφή θέλεις να σου παραδώσει τις φωτογραφίες: σε δισκάκι, σε άλμπουμ ή τυπωμένες;  Κάνε ένα πακέτο στα μέτρα σου, ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

bride dancing with her father

ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Είναι πολύ σημαντικό να τα πηγαίνεις καλά με το/τη φωτογράφο, μιας και θα περάσεις την πιο σημαντική – ίσως και την πιο αγχωτική – μέρα της ζωής σου μαζί του/της. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τον/την γνωρίσεις από πριν, ίσως να προγραμματίσεις και κάποια πρόβα, ώστε να νιώθεις πιο άνετα μαζί του/της.

bride and groom in turquoise backgroud
bride and groom kissing in a boat

ΣΤΥΛ
Τα δύο βασικά στυλ φωτογράφισης είναι: το παραδοσιακό (πόζα) και το ρεπορτάζ (ανεπίσημο, λήψεις σε ανύποπτο χρόνο κτλ.). Ένας συνδυασμός των δύο αποτελεί ένα ασφαλές στοίχημα, αλλά καλύτερα να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

ΛΙΣΤΑ ΛΗΨΕΩΝ
Δημιούργησε μια λίστα για όλες τις ομαδικές φωτογραφίσεις, που πρέπει να γίνουν. Ανάθεσε μάλιστα σε κάποια μέλη της οικογένειας να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των ατόμων, που θα πλαισιώνουν τη φωτογραφία. Οι ομαδικές φωτογραφίσεις είναι από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες, οπόταν μ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθεί και η ταλαιπωρία της ημέρας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Όταν πρόκειται για ομαδική φωτογράφιση και πλάνα της νύφης είναι καλά να υπάρχουν διαφόρων ειδών φόντα στις εικόνες. Έτσι, σημείωσε εκ των προτέρων στο/στη φωτογράφο σας κάποιες πιθανές τοποθεσίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο το γαμήλιο σας αλμπούμ θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

ΣΚΕΨΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Αν σου έρθει μια τρελή, χαριτωμένη κλπ ιδέα για φωτογράφιση, μη διστάσεις να την εκφράσεις. Εξάλλου, οι γαμήλιες φωτογραφίες σου πρέπει να αντανακλούν την προσωπικότητά σου.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ INSTAGRAM
Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις τα τετριμμένα ή θέλεις κάποια πιο οικονομική λύση, τότε μπορείς απλά να γίνεις εσύ και οι καλεσμένοι σου οι φωτογράφοι του γάμου. Για παράδειγμα να δημιουργήσεις ένα # (hashtag) στο instagram π.χ. #wedMaria_Kostas2017 και να καλείς τους καλεσμένους σου να μοιραστούν στιγμές από το γάμο σου εκεί.

photobooth station, vintage car

PHOTOBOOTH
Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα photobooth, με το οποία θα φωτογραφηθείτε τόσο εσείς ως ζευγάρι, όσο και οι καλεσμένοι σας και στη συνέχεια να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σε κοινωνικό δίκτυο ή στο site που θα δημιουργήσετε για το γάμο σας.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ PALAROID;
Αν λατρεύετε το ρετρό στυλ, τότε βάλτε μια polaroid φωτογραφική σε ένα συγκεκριμένο χώρο και ζητήστε από τους καλεσμένους σας να τραβήξουν μία φωτογραφία τους και να γράψουν επάνω της, τις ευχές τους.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ – ΝΤΡΟΠΑΛΗ;
Οι περισσότεροι λένε πως δεν έχουν φωτογένεια. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα! Οι περισσότεροι δείχνουν πιο όμορφοι όταν αισθάνονται χαλαροί και ευτυχισμένοι.Συγκεντρώσου λοιπόν στο να περνάς ευχάριστα και να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό και άσε το φωτογράφο να εντοπίσει τις σωστές γωνιές.

ΠΟΖΑ
Αν και θα ήταν καλό να αποφεύγεις τις πόζες, υπάρχουν κάποια tips που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Όταν φωτογραφίζεσαι μετακίνησε το πηγούνι σου προς τα κάτω για λίγο και κοίταξε προς την κάμερα λες και είναι κάτι το πολύ κολακευτικό.

bride and groom laughing
bride and groom laughing

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ
Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα και θα διευκολύνει παράλληλα τη δουλειά του/της φωτογράφου. Όλα εκείνα τα γέλια και οι αγκαλιές, ίσως και τα δάκρυα συγκίνησης, είναι αυτά που κάνουν τη μέρα, αλλά και τις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.